Friday, September 17, 2010

aku redha jika itu yg terbaik untuk diriku..amin :)


Sakit,pedih.itu lah yang aku rase..sakit sangat biler diri ini dipaksa untuk mencintai dengan orang yang aku sendiri tak kenal,xcinta,xsayang.Tp aku perlukan restu kedua orang tua ku dalam memilih soal jodohku..
Jika itu yg mak n abah nk saya terpaksa turutkan walaupun hati ini pedih,robak bagai dicincang..

mak : mak suke tengok adik dengan ali tu.dier pon dah ade keje tetap.

aku  : habis tu pkwe adik nk ltk mane?

mak : alah..pkwe knl kt mane2 je tu..bkn hg knl sangat pon..mak bapak dia hg kenal dah ke?

aku  : x.tapi kan awal lagi nk knl sumer tu.

abah: abah dah tetapkan tarikh.esok mak ali tu nk dtg.nk kira hang.(bincang2 untuk pilih tarikh tunang)

aku  : adik xmau.xbersedia langsung.ali tu pon bkn baik sgt pon ngn adik..knl masa kcik2 dulu je..lagipon dia        ade awek dah.adik tengok dlm fb dia.

mak : hang toksah la nk bg alasan..hg ingt mak xtaw hg tu hati kt orang lain.

aku  : diam( hati aku menangis didalam)...xsanggup rasenyer nk lukakan hati pijo.

aku dah berjanji mcm2 dgn pijo.xkan akhirnya aku yg nk lukakan hati dia.ohh tidak.

walaupun pijo baru je lagi start keje tp aku redha.sebab dia pon baru je habis belajar n aku pun masih lg study for degree..kami dah berjanji mcm2..biler sumer dah settle kami akan fikir ke arah ni.tp kenapa mesti aku dipksa untuk kawen dengan org yang aku sendri xpernah cinta + sayang.
memang orang cakap bercinta lepas kawen lagi bes.tp tu bg orang yg xde kekasih hati lagi.bg aku ni?sennang ke nk buat mcm tu?ohh plizz jgn pksa aku.
air mata ni dah xtertahan lagi..hari2 berdoa mintak petunjuk dari yg ESA.

tetiba...kok kok kok....(bunyi ayam)cis! aku mimpi rupanya..hebat mimpi aku kali ni..aku rase start dari aku tido sampai la aku terbangun aku bermimpi..sampai air mata mengalir..hebat betol mimpi ni..xdapat aku bayangkan kalau mimpi ini menjadi realiti..tp aku rase xkan kot sebab my parents xakan memaksa anak2 diorang dalam memilih soal jodoh..

p/s: jgn suke tido di siang hari..nanti dapat mimpi yg bukan2..  

6 comments:

AmalinaAzman said...

HAHAHAHHA CIS BANGANG KO. aku ingat betul2. cis kena ko nanti kat umah.

shieda said...

heheheheh..sory la cik nina..hahahah
ayoyoyo...garangyer ko..

ahmad said...

gilo
bedo rase

shieda said...

bedo ke debo pijo oi...ee ade jer grammar yg salah..

iday said...

br nk marah,,aku tak taw pper..ha3

shieda said...

heheheh...mimpi di siang hari cik iday oii..