Monday, February 20, 2012

reason why i love him so much

Assalammualaikum :)

Sejak 2,3 hari ni saya rase happy sangat dengan encik ahmad saya..dulu sy panggil dier pijot tp skrg nak tuka panggil ahmad sbb slu mention kt tweet name ahmad.heheh gedikkkss pulak.Untuk pengetahuan semua saya dah berkawan dgn en.ahmad ni dh dekat 4 tahun rasenyer since mase sy diploma lagi but dh kapel ngn dier dh hampir 2 tahun lebih dh..Alhamdulillah kami masih kekal sehingga ke hari ni walaupun beribu ribu dugaan dan cabaran datang bertimpa-timpa (maaf la kalau ayat sy sgt mengkagumkan)hahah..Thanx kpd semua yg mendoakan kebahagiaan kami :))

Here a few reason why i love him so much :-

  • Dier sangat seorang yg penyabar.He can answers all my calls even dier tgh tdo tak kire pukul berape.
  • Dier sangat tak suke bile sy citer keburukan org contoh mcm bile sy ajak dier gosip2.Better jgn cz nty kene dgr ceramah dier pulak..huhu
  • Dier selalu buat saya tersenyum sampai ke telinga..selalu tgh marah tak jadi nk marah.dier bukan buat lawak tp the way he treat me tu yg buat sy rase macam nk senyum..
  • die sgt pemurah..heheh yg ni sekarang dier dh jadi tak berape nk pemurah sgt sbb sy telah menyalahgunakan kepemurahan die.i means he selalu topupkan sy n tak berkire sangat dgn sy..thnx :)
  • dier sanggup dtg dr terengganu ke taiping dlm 1 hari semata-mata nak jumpe sy..*wink*
  • yg ni memang sy sangat2 kagum dgn dier sbb dier seorang yg xpeduli ape kate org.Die sanggup dtg s.alm naik bus n pegi dating dgn sy naik teksi n penah sekali sy ajak dier naik bus seranas.Sumpah mase ni sy rase kagum sbb die tak malu mcm lelaki lain.Even sy selalu jugak merungut nak naik kereta mcm psgn kapel lain but he selalu ckp kt sy sbr la syg..nanti b dh cukup duit b beli la kete nk berapa bijik pon xpe..b xnk jd mcm org lain ade kete bukn hasil duit sendiri sbb b bkn ank org kaya.
  • dier seorang yg sangat commitment bile tgh kerja.So xpyh la nk sebok2 kacau dier time keje sbb selalu dier akan ckp dier bz..pukul 5.30 baru la bole kacau dier.
  • dier seorang yg sgt low profile..yg ni kdg2 sy pon rase geram jugak sbb sume bnde pon nk low sgt..geram pulak..
  • rajin solat n bg nasihat kt aku if aku mcm mls2 nk solat nanti dier bg ceramah ustaz azhar.
  • dier selalu buat aku happy bile aku tgh sedih walaupun dier x pandai sgt nk caring2 ngn aku tp aku suke.
  • die suke nyanyi lagu saleem kt aku walaupun banyak pitching lari bertaburan tp aku redha jer dengar..hahaha
  • dier kuat study..even dh keje pon sibuk study buat preparation untuk meeting katanyer..huhu
  • dier suke cemburu tp buat2 mcm tak cemburu( ^-^)
  • dier suke layan kerenah sy..
  • dier satu kepala dgn sy..bnyk benda yg kami same2 bole share..
  • dier suke pegi bercuti mcm sy.
  • dier suke makan tp selalu xnk ikot ape yg sy nk mkn.
  • dier suke tido awl..yg ni sbnrnyer selalu buat sy gado..haha
  • dier akan pujuk sy bile kami gado teruk..kdg2 dier tak pujuk tp dier akn msg sy mcm xde ape2 hal yg berlaku..
  • dier selalu mengalah dlm setiap perkara...that's why i love u sayang :)

Errmmm..ok la kot sampai sini jer..dh penat dh nak pikior..heheh..ape2 pon sume tentang awk sy suke.Saya harap sangat hubungan kite ni bole kekal sampai hujung akhir hayat kite..Semoga ape yg kite rancang bersama akan menjadi kenyataan..Terima kasih awk sbb layanan yg awk bg kt sy selama ni..

en.ahmad selalu buat muke mcm nk tido bile sy nk amek gambar

en.ahmad memang kuat mkn mcm awk die.

yeahh..i love dis pic

last but not least :))



Thursday, February 16, 2012

kalau kita ikhlas pasti kite dapat :)

Assalammualaikum :))

Aku selalu ingat cakap mak aku kalau nak berjaya kene buat benda tu dengan ikhlas.Tp aku selalu lupe.Selalu aku merungut bile nk wt something tu.Mungkin sbb tu aku selalu gagal..hahaha..
tak de la selalu..hehehe
Selalu kalau ade assignment banyak sikit aku merungut so buat pon nk cepat2 siap macam tak ikhlas jer kan.
Bile ade banyak test dalam 1 hari pon aku merungut jugak..sebab tu selalu jer dapat markah rendah2..hahah tetibe jadikan ni alasan padahal tak study.wakakaka...Aku teringat cakap sorang member aku ni dier pnh cakap if kite rindukan someone dengan seikhlas hati InsyaAllah die pon pasti tgh merindui kite..hehehehe...
So bile aku rindukan someone tu, bile dah lame aku tak contact ngn dier aku jadi segan nak contact dier pastu mule la tacing sorang2..hahah..mule2 aku mcm x caya jer cara yg member aku cakap tu tp bile aku dah banyak kali cube aku rase mcm berkesan pulak..Penah la satu hari ni aku tak taw nape tetibe hati ni rase rinnndduuuu sgt kt dier,nak contact rase segan so rindu sorang2 jer lah...hahah,,,ayat sembilu.
Tetibe malam tu sebelum tido he called me la..weehuuu..hahahaha..so aku rase betol la ape org kate kite kena ikhlas buat sesuatu pasti dapat balasan..So kwn2 kalau korang nk sesuatu sile la buat dengan seikhlas hati pasti korang akan mendapat hasil... :)) selamat mencuba :))

p/s : sy rindu sgt dekat ahmad saya :))

my new baby

Assalammualaikum :))

i got new baby lagi for dis year..yeeehuu..rasenyer every year pon aku akn dapat anak buah.And bulan 4 ni insyaAllah aku akn dapat sorg lagi baby.Cehh bunyi mcm aku jer yang lahirkan.Oooo bukan anak aku okey tp anak2 buah aku ler..kakak2 aku sumenyer advance2 belaka sume pakat berlumba2 membuat anak.Rezeki tak baik tolak kan.So ni anak buah aku yg ke-9.Nama dier tak letak lagi tp acik aku kate nk letak Alia Syafiqa,insyaAllah..Buat mase ni kitorang panggil baby or b jer,,cecece romantik gitu..hahaha.Baby ni lahir same bulan ngn aku..cume dier lebih 2 hari dr tarikh birthday aku..heheh..somey pon macam acu dier jugak..hahaha
Okey la baby yer acu harap baby jadi baby yg baik2 selalu and jgn nangis.Nanti dah besar gi sekolah rajin2 okey..mmmuuuaahh untuk my baby :)




abg2 baby yg excited nk tgu baby besar nk jd ganas mcm diorg

si irfan ni kalau bole hari2 nak berkepit ngn baby,,rimas acu tgok

cepat besar k baby..

Sunday, February 12, 2012

:))

"If you love me, Let me know. If not, please gently let me go."

aku tak berdaya

Assalammualaikum :))

Juz wanna to share wif u olls lagu yg buat aku nangis sekali dengar jer.First time dgr lagu ni mase tengok citer anugerah kt tv9.Actually aku tak layan pon citer ni but mak aku punye feveret la citer tu..sekali tu dengar lagu tema citer tu macam best pulak.So td aku pon google and download skali ngn lirik.Sekali dengar terus menangis.Ciss touching giler,,mungkin sbb aku tgh period kot tu yg nak emosi bagai kan..So aku dgr jer lagu ni sambil layan feeling.


Indah Dewi Pertiwi - Aku Tak Berdaya [OST Sinetron Anugerah]





masa yang terindah kini semua telah berakhir
karena kau berubah tak seperti dulu lagi
sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku

* kau anggap diriku (kau anggap diriku)
melihatku dengan sebelah matamu
dilema ’tuk diriku mencintaimu mengerti kamu


biarkan aku bersalah di depan mukamu
selalu kau membenarkan apa katamu
cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
namun ku terlanjur cinta

repeat *

biarkan aku bersalah di depan mukamu
selalu kau membenarkan apa katamu
cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
namun diriku terlanjur cinta

video




Saturday, February 11, 2012

persinggahan

Assalammualaikum :)

Saya taw awk mungkin tak baca blog saya ni sbb tu sy update entry merapu ni.
mula2 sy nk mintak maaf sbb sy dah pon remove awk dr fb sy.Saya buat semua tu bersebab.
macam2 benda buruk jadi kt sy dalam minggu tu.Sy tak nak ganggu awk keje sbb sy tahu cara awk bile wat keje, xnk diganggu kan n always nak fokus kan.So sy respect cara awk.Saya tak nk merapu ape lagi tp sy nak awk tahu yg sy tak pernah nak ambil kesempatan kt awk.Sy takut kalau awk fikir sy kawan ngn awk just sebab nk mintak tolong awk,,sy bukan jenis yg macam tu.Saya akan kawan dengan org yg sy rase senang bile berkawan.Awak baik,bijak,cerdik,rajin,selalu bg semangat kt sy untuk study.Tengok skrg awk dh berjaya pon.Saya tumpang gembira :)) 

Walaupun skrg sy dan awk dah tak macam dulu, tp saya nak awk tau yg awk pernah hadir dlm hidup sy walaupun sekejap.Saya happy dapat kenal awak.Saya mintak maaf if sy dah banyak buat awk terase hati dengan saya.Mungkin itu lebih baik kan.Terima kasih atas setiap pertolongan yg awk bg kat saya.Saya happy tengok awak happy :))

p/s: Saya harap awk berjaya dlm kehidupan awk :))