Monday, January 23, 2012

my best friends forever :)

assalammualaikum,, :)

when someone asked me "do you have a bff??then i asked what a bff??seriously,,sumpah aku xtaw pon bff tu ape??ape??i asked again..huhu mmg nmpak sgt memalukan diri rite?okey tp ni dulu la..skrg aku dah taw dah bff tu ape.

Aku rase aku penah citer pasal bff aku kt entry sebelum ni tp suke hati aku lah kan if nk citer banyak kali pon,,lagipon bukan ade org bace pon blog ni.huhu..Aku knl dier dh dekat 4tahun lebih dh.Mule2 aku knl dier mase tgh orientasi kos mase diploma kt segamat.Mase tu dier 1 group ngn aku tp aku tak berape suke sgt kwn ngn dier..hahah jht giler.Ingat lagi mase tu dier xde kawan then mase balik rehat tu dier pesan kt aku if nak pergi nanti nk join ngn aku kebetulan kitorang 1 kolej and bilik pon dekat jer.But aku ni jht skit aku tinggal jer dier,,haha.sgt jht okey.Then mase tgh berorientasi tu aku mula rapat ngn dier sbb aku rase kitorang mcm bnyak chemistry gitu kire mcm sekepala lar.Then starting from that dat day kitorang jadi makin rapat.kebetulan kelas pon same so mmg ape2 pon kitorang always together la kan..sampai kan dekat 2 sem dier merempat kat bilik aku jer..mkn same,tido same,gi kls same,sume same2...sampai la kitorang dapat duduk 1 bilik..mase tu suke sangat.Tp biase lah kan bile kite happy mesti akan ade org yg macam tak senang hati tengok kitorang happy..then mase part4 kitorang ade crisis sampai gaduh x bercakap.if bercakap pon just yg penting jer.pegi kelas pon asing2,,sampai kan mase tu aku nangis giler2 sbb rindukan dier and i know she also sedih.But bile ade org yg cucuk2 of course la kan benda jadi makin rumit.Ingat lagi mase gi sagil wif classmate mase tu aku mmg sedih sgt,,dier duduk jauh dr aku mase tu aku sedih n aku pon ego.yup aku taw aku memang ego.Sampai la satu malam tu tetibe dier ajak aku bincang.Satu yg aku syg kat dier sbb dier selalu beralah and selalu akn cool kan keadaan.Then kitorang pon bincang la ape yg masing2 xpuas hati.luah semuanya sampai dua dua nangis pastu peluk and yang paling x bole blah berbincang kt tepi tangga kolej pastu nangis bagai org yg lalu situ mule la usha pelik..hahah pedulikan semua tu..ayat yg paling kitorang akan ckp if gado ayat ni "aku sayang ko sebenar nyer" hahaha sile jgn rase geli okay! lepas tu kitorang jd besfren semule.. :) no more gadoh2 again..

bile time nk berpisah mase habis diploma tu mmg sayu sgt lah hati aku.sbb nanti if aku ade prob aku dah xde tempat nk ngadu2 sumer,,selalunyer dier la yg akan coolkan aku,ingtkan dh xjumpe lagi but then xsangka aku n dier dapat cont degree same2 kt s.alm even xsame kos..sangat hexcited sampai plan nk duduk umah sewa same2 sume,,but last minit aku dpt kol dr uitm suruh aku gi uitm perak coz kt sane kos comp sains dh bukak untuk student degree.Mase tu aku sedih giler rase mcm nk marah jer ngn uitm buat sumer ni last minit.aku dh cr umah sewa semua dh pon.sumpah sedih sgt.mase tu dier pon sedih giler.aku sampai sanggup pegi uitm s.alm wt rayuan suruh  masukkan balik aku kt shah alam.Alhamdulillah akhirnya dapat jugak aku kt s.alm.bukan main suke lagi kami,,heheh,,

Bile degree ni masing2 pon bz,,kami xdapat sgt nk luangkan mase same even ddk 1 umah pon..if kls pagi mlm br jumpe n bile weekend pulak dier balik umah abg dier n aku umah kakak aku.kdg2 jer kitorang hangout sesame..tp bnyk jugak sweet moments time degree ni.gadoh2 xde la cume kadang2 terkecik hati tu biase lah..but she always my best friends forever..

Dier kawan aku yg paling baik hati,even kadang2 ade jugak rase sakit hati.she always be my side whenever i needs her.bile sedih aku mesti cter kt dier,,bile happy pon aku cter kt dier jugak..aku ngn dier mmg xde rahsia..kalo bole sumer citer pon aku nk bgtaw dier sbb aku dh anggap dier mcm kakak aku..sory syg sy xbole anggap awk mcm adik sy even sy lahir dulu beberapa bulan dr awk sbb sy rase sy xmcm kakak.heheh.
bile dier sedih pon dier akan citer kat aku.biler happy pon dier akan citer kat aku..dier kawan yg sangat awesome,,dier sgt gorgeous bile pki shawl..suke sgt..tp dier suke boros sbb dier suke beli baju pelik2 pastu xnk pakai..gerammnyer rase suke membazir..xpela pakai tido pon bole kan..oww ade 1 lagi,dulu aku akn rase selamat bile bersama dier sbb aku rase dier kuat.dier bole bunuh lipas gune tgn jer..pastu dier bole bukak ttp kicap gune tgn jer..dier sgt hebat sbb aku sgt lembik..sume bnde aku mesti mintak tolong dier..heheh..

SHE IS ALWAYS MY BEST FRIENDS FOREVER

saya sayang awk sangat la hidayah.. :)

zaman kami mase muda-muda tyme diploma

zaman kami dah besar sikit time degree

syg awk sampai mati :)

thnx for being my frens..really appreciate it!

p/s : iday...awk sgt cantik..ikhlas dr hati sy.. ::)

5 comments:

iday said...

muahhhhhhxxx,thanksss sangat2,pastu gambar2 edit cantik.cantik sangat,,berjaya kau buat aku nangis.kita kawan sampai bila2 okay,,i miss n love you sayang..hehe.kau pon kawan terbaik aku ! :)

shieda said...

hehehe..ur welcome syg..aku syg ko sampai bile2..jgn sedih2 okay..ko cantik sgt..nty pakai blaus yg bnyak2 ko beli tu taw..heheh..muah

Amalina Azman said...

awwww nak nangis aku baca. sweeeetnyaaaaaaa :')

shieda said...

hahaha...kwn forever.. :) ting!

zOeY zAu YaH said...

muka pun ada iras2 dah hehe..